Γεια σας κορίτσια,
Το cheesecake είτε το λατρεύεις είτε δεν θέλεις να το βλέπεις καθώς η γεύση του είναι ιδιαίτερη. Για τους λάτρεις λοιπόν, αυτού του γλυκού σας έχω μια υπέροχη συνταγη,εύκολη, δροσιστική και πολύ πολύ γευστική.
Υλικά:
250 gr μπισκότα τύπου πτι μπερ
125 gr βούτυρο
250 gr Φιλαδέλφια
1 ζαχαρούχο
Το ξύσμα απο ένα λεμόνι
Χυμό απο 2 λεμόνια
1 κουτ.γλυκού ζελατίνη σε σκόνη ή αντίστοιχα 3 φύλλα
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Εκτέλεση:
Καταρχήν λιώνουμε το βούτυρο!
Αλέθουμε τα μπισκότα και περιχύνουμε απο πάνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε για να ενωθούν και να πάει το βούτυρο σε όλα τα μπισκότα.
Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα που επιλέξαμε να γίνει το γλυκό μας και πατάμε καλά για να γίνει μια σφιχτή βάση.
Χτυπάμε το Φιλαδέλφια στο μίξερ για να αφρατέψει και έπειτα ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό απο τα 2 λεμόνια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Διαλύουμε την ζελατίνα σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα με το Φιλαδέλφια. Ανακατεύουμε με το μίξερ για μερικά λεπτά ακόμα.
Αφού γίνει μια ωραία κρέμα την απλώνουμε πάνω στα μπισκότα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο κατα προτίμηση όλο το βράδυ ή αν δεν κρατιόμαστε (!!) πρέπει να το αφήσουμε 3-5 ώρες μέχρι να δέσει, τέλος το βγάζουμε απο το ψυγείο και απλώνουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας, εγώ προτιμώ μσρμελάδα με φρούτα του δάσους ή βατόμουρο ή τελος πάντων κάτι ξινούλη!!!!!
Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή που είμαι σίγουρη οτι δεν θα σας απογοητεύσει αντιθέτως θα σας γοητεύσει και θα την κάνετε ξανά και ξανά!!!
Αυτά απο εμένα
Σας φιλώ
Έφη
Υλικά:
250 gr μπισκότα τύπου πτι μπερ
125 gr βούτυρο
250 gr Φιλαδέλφια
1 ζαχαρούχο
Το ξύσμα απο ένα λεμόνι
Χυμό απο 2 λεμόνια
1 κουτ.γλυκού ζελατίνη σε σκόνη ή αντίστοιχα 3 φύλλα
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Εκτέλεση:
Καταρχήν λιώνουμε το βούτυρο!
Αλέθουμε τα μπισκότα και περιχύνουμε απο πάνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε για να ενωθούν και να πάει το βούτυρο σε όλα τα μπισκότα.
Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα που επιλέξαμε να γίνει το γλυκό μας και πατάμε καλά για να γίνει μια σφιχτή βάση.
Χτυπάμε το Φιλαδέλφια στο μίξερ για να αφρατέψει και έπειτα ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό απο τα 2 λεμόνια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Διαλύουμε την ζελατίνα σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα με το Φιλαδέλφια. Ανακατεύουμε με το μίξερ για μερικά λεπτά ακόμα.
Αφού γίνει μια ωραία κρέμα την απλώνουμε πάνω στα μπισκότα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο κατα προτίμηση όλο το βράδυ ή αν δεν κρατιόμαστε (!!) πρέπει να το αφήσουμε 3-5 ώρες μέχρι να δέσει, τέλος το βγάζουμε απο το ψυγείο και απλώνουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας, εγώ προτιμώ μσρμελάδα με φρούτα του δάσους ή βατόμουρο ή τελος πάντων κάτι ξινούλη!!!!!
Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή που είμαι σίγουρη οτι δεν θα σας απογοητεύσει αντιθέτως θα σας γοητεύσει και θα την κάνετε ξανά και ξανά!!!
Αυτά απο εμένα
Σας φιλώ
Έφη