Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Στοιχεία για το κραγιόν που δεν γνωρίζουμε + τι λέει το κραγιόν για τον χαρακτήρα μας!!

Γεια σας κορίτσια,

 από μικρές "κλέβαμε" της μαμάς μας για να βαφτούμε, παίρναμε τα Liposan και περηφανευόμασταν για αυτό, γενικά αυτή η λέξη μας κυνηγάει από πάντα.  Κραγιόν. Ποιες είναι όμως οι πληροφορίες που δεν γνωρίζουμε (και δεν χρειάζεται  κι όλας , απλά κουβέντα να γίνετε :P ) και θα τις μαθούμε σε αυτό το Post...!!!!

  • Η μέση γυναίκα καταναλώνει περίπου 3 κιλά κραγιόν στη διάρκεια της ζωής της (;;;;;)
  • Το παλαιότερο κραγιόν υπολογίζεται πως έγινε γνωστό πριν από 5.000 χρόνια. Βρέθηκε στην πόλη Sumerian στο σημερινό Ιράκ, ενώ στις μέρες μας υπολογίζεται πως το 92% των γυναικών φορούν κραγιόν.(ποιες είναι στο ποσοστό των 8% που δεν φοράει;;;)
  • Οι αποχρώσεις ατελείωτες και η εξάρτηση ακόμη μεγαλύτερη, γιατί όπως και να το κάνουμε το κραγιόν μεγάλωσε γενιές και γενιές γυναικών.
  • Μαμάδες, κόρες, γιαγιάδες που το λάτρεψαν και δεν ζούσαν χωρίς αυτό. Η ιστορία του μεγάλη όση και η αποδοχή του από τον γυναικείο πληθυσμό…
  • Η Κλεοπάτρα, η πιο διάσημη φαραώ της Αιγύπτου, χρησιμοποιούσε λιωμένα κόκκινα σκαθάρια για να βάφει τα χείλη της σε έντονο κόκκινο χρώμα.
  •  Το κραγιόν έγινε διάσημο το 16ο αιώνα χάρη στην Βασίλισσα Ελισάβετ I(ναι!! δεν είναι από πάντα αυτή που βλέπουμε τώρα, η γιαγιά του William!!!) και τις κυρίες της αυλής της, που έβαφαν τα χείλη τους με ένα μείγμα από κερί μέλισσας και υδραργυρούχο σουλφίδιο.
  • Τα πρώτα κραγιόν σε μεταλλικές θήκες εμφανίστηκαν στην αγορά το 1915.
  • Η μέση γυναίκα καταναλώνει περίπου 2 με 3 κιλά κραγιόν στη διάρκεια της ζωής της γλείφοντας τα χείλη της!
  • Κατά τη Χρυσή Εποχή του Ισλάμ, ο Ανδαλουσιανός Άραβας ιατρός και φαρμακοποιός Abu al-Qasim al-Zahrawi δημιούργησε το πρώτο κραγιόν σε στερεά μορφή, χρησιμοποιώντας άρωμα και άλλα συστατικά πεπιεσμένα σε καλούπια. Περιέγραψε τη διαδικασία στην εγκυκλοπαίδεια του περί ιατρικής και φαρμακολογίας, την Al-Tasrif.
  • Το 1770, το Βρετανικό Κοινοβούλιο πέρασε έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο όποια γυναίκα φορούσε κραγιόν θα δικαζόταν για μαγεία.
  • Η δημοτικότητα του κραγιόν αυξήθηκε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη στη βιομηχανία του σινεμά και το μακιγιάζ έγινε συνήθεια για τις γυναίκες.
  • Το 1950, η Αμερικανίδα φαρμακοποιός Hazel Bishop δημιούργησε το πρώτο μακράς διάρκειας κραγιόν.

                                             Η θεωρία του Φρόϊντ για το Κραγιόν!
Δεν είναι μόνο τα παπούτσια σας ή τα χέρια σας που λένε πολλά για εσάς. Σύμφωνα με τη θεωρία του Φρόϊντ για το κραγιόν, το σχήμα του κραγιόν σας είναι εξίσου ενδεικτικό της ιδιοσυγκρασίας σας. Λοιπόν, κυρίες, βγάλτε το ήδη χρησιμοποιημένο κραγιόν από την τσάντα σας και δείτε τι λέει για εσάς!

Hard-edged (με γωνία, αιχμηρό):  Αυτό το σχήμα υποδηλώνει μία τελειομανή γυναίκα που αγαπά την προσταγή στη ζωή της. Είναι μία πιστή φίλη που μπορείτε να την εμπιστευτείτε για τα πιο πολύτιμα μυστικά σας. Είναι έμφυτο για αυτήν να δίνει εξαιρετικές συμβουλές και ενθάρρυνση.

The flatty (εντελώς ίσιο, φλατ):  Συμβολίζει ένα κρυφό ταλέντο. Είναι μία γυναίκα λογική, πρακτική και λίγο ντροπαλή, η οποία συχνά μεταμφιέζει το καλλιτεχνικό της ταλέντο. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, είναι αυτή που θα έρθει πρώτη να σας σώσει.

The bullet:   Είναι η στιλάτη γυναίκα, η οποία είναι έξυπνη και έχει έντονο χαρακτήρα. Σας παίρνει καιρό να τη γνωρίσετε, αλλά αξίζει, μιας και είναι ένας έξυπνος και αγαπητός άνθρωπος ο οποίος είναι γεμάτος εκπλήξεις.

                                  Αυτά από εμένα
                                    Φιλάκια πολλά
                                     Έφη


Αν σας άρεσε το post μπορείτε να γίνετε μέλη
 στο blog μου πατώντας το κουμπάκι πάνω δεξιά ;)

4 σχόλια:

  1. τι τέλειο ποστ!!!τώρα που ξ΄ρω και πόσα κιλά κραγιόν τρώω θα φρντίζω να έχει και ωραία γεύση,χαχα1!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχχαχαχαχα!!!! ευχαριστω πολυ!!!
      καλη ιδεα!!!!σματς σμουτς

      Διαγραφή
  2. καλέ τι ωραίο post είναι αυτό??? ιδιαίτερα πρωτότυπο!! μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή