Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τα έντονα κραγιόν μας μικραίνουν!!

Γεια σας κορίτσια,
 

αν δεν νιώθεις άνετα όταν φοράς έντονο κραγιόν σου έχω μια έρευνα που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα!!! σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον καθηγητή Richard Russell η ένταση ανάμεσα στα χρώματα του προσώπου μας, μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες (αν είναι έντονη) ή μεγαλύτερες (αν είναι λιγότερο έντονη). Με άλλα λόγια, θέλεις να κρύψεις χρόνια; Φόρεσε έντονο ρουζ και κραγιόν! 




Για να το εξακριβώσουν και οι υπόλοιποι ερευνητές που συμμετείχαν έκαναν τα εξής: Αρχικά, παρατήρησαν διάφορες φωτογραφίες ανθρώπων σε όλες τις ηλικίες και ανακάλυψαν ότι με τα χρόνια η επιδερμίδα σκουραίνει ενώ τα μάτια, τα χείλη και τα φρύδια γίνονται πιο αχνά, που σημαίνει ότι χάνουμε το κοντράστ των χρωμάτων.

Αργότερα, για να δουν πόσο οι αλλαγές αυτές επηρρεάζουν το αν φαίνονται μεγαλύτεροι ή μικρότεροι, πείραξαν κάποιες φωτογραφίες με photoshop και αύξησαν τις χρωματικές αντιθέσεις. Τι ανακάλυψαν; Ότι οι άνθρωποι με το μεγαλύτερο contrast θεωρούνταν πιο νέοι σε σχέση με κάποιους άλλους των οποίων οι φωτογραφίες και τα χρώματα δεν είχαν πειραχτεί.

Και αυτό έχει λογική: τα ροδαλά μάγουλα και τα κόκκινα χείλη είναι σημάδι νεότητας. Και τελικά, γι' αυτό φτάνουμε να κάνουμε μακιγιάζ, να σκουραίνουμε τα μάτια μας ή να φωτίζουμε τα χείλη μας, να βάζουμε χρώμα στα μάγουλα κλπ. Είναι για να δημιουργήσουμε χρωματικές αντιθέσεις!

είχες σκεφτεί ποτέ ότι το κόκκινο κραγιόν θα είναι το καλύτερό σου αντιγηραντικό όπλο, περισσότερο ακόμη και από έναν πανάκριβο ορό αντιγήρανσης (ok, όχι έτσι ακριβώς!);

Αυτά από εμένα
Φιλάκια πολλά
Έφη

2 σχόλια: