Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Κάνε μόνη σου επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι.

Γεια σας κορίτσια,
΄Έφτασε εκείνη η εποχή που μπορούμε να βγάλουμε τα πόδια μας έξω! Και φυσικά το πεντικιούρ επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση. Ακόμη κι αν δεν έχεις το budget, δεν έχεις καμία δικαιολογία! Γιατί ακολουθώντας τα βήματα που θα βρεις παρακάτω θα πετύχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα.


Έχουμε και λέμε, λοιπόν...

Βήμα 1: Άπλωσε πάνω στα νύχια σου είτε λαδάκι είτε μια ενυδατική κρέμα, αυτή που συνήθως φοράς στο σώμα σου. Μπορείς ακόμη και να βάλεις conditioner μαλλιών! Σκοπός είναι να μαλακώσουν τα πετσάκια για να μπορέσεις να τα αφαιρέσεις μετά ευκολότερα.
Βήμα 2: Γέμισε μια λεκανίτσα με χλιαρό νερό και μια κουταλιά μαγειρική σόδα. Η τελευταία βοηθά να μαλακώσουν οι σκληρύνσεις. Βύθισε τα πόδια σου για 10-15 λεπτά. Αν είναι Κυριακή ή μια μέρα που έχεις παραπάνω χρόνο στην διάθεσή σου, μπορείς να παρατείνεις τον χρόνο!
Βήμα 3: Σκούπισε με μια πετσέτα απαλά και αφαίρεσε τα σκληρά σημεία με μια ράσπα τρίβοντας προς μια κατεύθυνση. Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι ήπιες για να μην τραυματίσεις το δέρμα σου.

Βήμα 4: Κόψε τα νύχια σου τετράγωνα και όχι πλάγια γιατί μεγαλώνοντας ενδέχεται να μπουν στο δέρμα.

Βήμα 5: Με το ειδικό εργαλείο ή ξύλινα sticks σπρώξε τα πετσάκια προς τα κάτω και αφαίρεσέ τα με ένα πενσάκι. Αν τα χέρια σου δεν πιάνουν μπορείς να προσπεράσεις το τελευταίο βήμα.

Βήμα 6: Χρησιμοποιώντας μια χοντρή χάρτινη λίμα, λίμαρε τα νύχια σου ακολουθώντας επίσης μια συγκεκριμένη φορά ώστε να μη φθείρεις την κεράτινη στοιβάδα.

Βήμα 7: Άπλωσε σε ένα βαμβάκι ασετόν και καθάρισε την επιφάνεια των νυχιών σου από την ενυδατική κρέμα. Πρέπει οπωσδήποτε να το αφαιρέσεις καλά αλλιώς το βερνίκι δεν θα απλωθεί όπως πρέπει.

Βήμα 8: Με ένα buffer τρίψε τα νύχια σου και τα πλαϊνά.

Βήμα 9:
Ανάμεσα στα δάχτυλά των ποδιών σου πέρασε ένα στριμμένο χαρτομάντιλο ώστε να μη λερωθούν όταν τα βάψεις. Εκτός, αν έχεις το ειδικό διαχωριστικό.
Βήμα 10: Άπλωσε μια διάφανη βάση και έπειτα το χρώμα της επιλογής σου δύο φορές. Προσοχή: άφησε ένα πόντο από τα πλαϊνά. Έτσι, δε θα λερώσεις την επιδερμίδα σου και τα νύχια σου θα δείχνουν πιο μακριά και περιποιημένα.

Βήμα 11: Για μεγαλύτερη λάμψη αλλά και για να διαρκέσει το χρώμα περισσότερο, ολοκλήρωσε με ένα top coat.

Βήμα 12: Τέλος, με λίγο ασετόν πάνω σε μια μπατονέτα ή ένα μικρό πινελάκι καθάρισε τα σημεία που έχουν λερωθεί.

Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ MANICURIST ΤΩΝ STARS!
Αυτή την συνταγή την είχα διαβάσει χρόνια πριν και την κάνω όχι μόνο όταν πρέπει να βγάλω τα πόδια μου σε κοινή θέα αλλά και όλες εκείνες τις φορές που νιώθω κουρασμένη! Τα... πνευματικά δικαιώματα της συνταγής ανήκουν στην Skyy Hadley, την νούμερο ένα manicurist της Νέας Υόρκη με πελατολόγιο όπως Liv Tyler και Uma Thurman.

Τι κάνεις;
1.
Βάλε σε ένα blender δύο αγγούρια, δύο κουταλιές χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές λάδι ελιάς.
2. Άπλωσε την μάσκα στα πόδια σου κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
3. Χρησιμοποίησε δύο πλαστικές σακούλες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σακούλες σούπερ μάρκετ ή αυτές που αποθηκεύεις φαγητό.
4. Δέσε τις σακούλες στα πόδια σου και μείνε έτσι για περίπου 10 λεπτά. Αφαίρεσε με άφθονο ζεστό νερό.

Το αγγούρι θα σε αναζωογονήσει από τα πρηξίματα, το λεμόνι απολεπίζει ενώ το ελαιόλαδο μαλακώνει και ενυδατώνει σε βάθος. Αν στην καθημερινότητά σου φοράς ψηλά τακούνια, θα δεις αμέσως την διαφορά. Αν πάλι, είσαι κορίτσι των flat όπως εγώ, απλώς απόλαυσε την διαδικασία!
Καλή επιτυχία ;)

1 σχόλιο:

  1. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μοιράστηκες μαζί μας, ειδικά αυτή την περίοδο που όλες προσέχουμε τα ποδαράκια μας παραπάνω:)

    dreamofbeauty22.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή