Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τέλος στα μαύρα στίγματα...!!!!

Γειά σας κορίτσια,
  ένα ακόμη post απο το οποίο μπορούμε να δούμε εύκολο και οικονομικό τρόπο για να απαλαγούμε απο αυτά τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα και να καθαρίσουμε τους πόρους μας. Θα γνωρίζετε οι περισσότερες βέβαια τις ταινίες τις Νivea οι οποίες προσωπικά μου έκαναν καλή δουλειά αλλά κάθε φορά που ήταν να δώσω 7 ευρώ για να τις αγοράσω λίγο με έτσουζε, ετσι εψαξα και βρήκα μια συνταγή την οποία μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας μεσα σε λίγα λεπτά και να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Σας έχω 2 τρόπους, ο πρώτος είναι για πιο έντονα μαύρα στίγματα ο δεύτερος για οχι τόσο σοβαρές περιπτώσεις,και στους 2 ομως τα αποτελεσματα είναι τέλεια.

         Για την πρώτη συνταγή θα χρειαστούμε γάλα και ζελατίνη σε σκόνη ή σκόνη ζελέ  και ενα κουτάλι. 
          Η διαδικασία έχει ως εξής: Θα βάλουμε σε ενα γυάλινο μπόλ  μια κουταλια ζελατίνη σε σκόνη ή μια κουταλιά σκόνη ζελέ και μια κουταλιά γάλα, και ανακατεύουμε, το μείγμα μας θα πρέπει να ομογενοποιηθεί. Αφού το ανακατέψω καλά, βάζω όλο το μπολάκι στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 15 δευτερόλεπτα και .... ετοιμο...!!!!! Το απλώνουμε (με προσοχή γιατι καίει) στις περιοχές που έχουμε το πρόβλημα, συνήθως στην μύτη και στο πιγούνι και αφού στεγνώσει, μετα απο 15-20 λεπτά, το τραβάμε απο την περιοχή. Προσέχουμε να μην την τοποθετήσουμε το μείγμα γύρω απο τα μάτια. Αφού καθαρίσουμε την περιοχή βρέχουμε το πρόσωπό μας για να φύγουν τα τυχόν υπολλείματα.

       Για την δεύτερη συνταγή θα χρειαστούμε 1 αυγό και χαρτομάντηλα.Η διαδικασία είναι η εξής : ξεχωρίζουμε σε 2 μπολ το ασπράδι απο τον κρόκο (τον κρόκο τον αφήνουμε στην άκρη για αργότερα), χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να αφρίσει και στην συνέχεια απλώνουμε το μισό στην μύτη μας, αμέσως τοποθετούμε απο πάνω τα χαρτομάντηλα πιέζουμε ελαφρά ωστέ να κολλήσουν πάνω στη μυτούλα μας και στην συνέχεια ταμποναριστά περνάμε και το υπόλοιπο ασπράδι πάνω απο τα χαρτομάντηλα. Αφήνουμε την μάσκα για περίπου 20 λεπτά ή εως ότου στεγνώσει και έπειτα την αφαιρούμε τραβώντας τις άκρες της. Ξεπλένουμε το πρόσωπό μας και ήρθε η ώρα για ενυδάτωση, απλώνουμε λίγο απο τον κρόκο στο πρόσωπο και αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει , ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και τελειώνουμε με την ενυδατική μας.

Το ασπράδι του αυγού λευκαίνει την επιδερμίδα, συσφίγγει τους πόρους και δημιουργεί ένα mini facelift, ενώ ο κρόκος που περιέχει βιταμίνη Α, ενυδατώνει και συμβάλλει στο να έχεις υγιή επιδερμίδα.
                                                                                     Αυτά απο εμένα, καλή επιτυχία
                                                                                                      Σας φιλώ, Έφη
                                                                                                                            

5 σχόλια:

  1. Θα το δοκιμάσω κι εγώ αυτό γιατί τελευταία βλέπω κάτι μαύρα στιγματάκια οπότε ευκαιρία είναι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω εβαζα και τα 3 μαζι-αυγο ζελατινη & γαλα χτυπας ζεσταίνεις κ οταν κρυωσει εφαρμόζεις, περιμενεις 1 τεταρτο και τραβας-τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αα, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά!!
      σε ευχαριστώ πολύ!!
      φιλακια

      Διαγραφή