Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Diy lip balm...!!!!

Γεια σας κορίτσια μου,
 να 'μαι και πάλι σήμερα με ενα do it yourself post. Τα χείλη στην εικόνα μας είναι πολύ σημαντικά και ειδικά τις γυναίκες. Χείλη λεπτά, χείλη ζουμερά, χείλη ερωτικά, χείλη για φίλημα. Ποιά γυναίκα δεν επιθυμεί ένα στόμα ελκυστικό και γοητευτικό για αυτό η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική. Σας έχω μια σουπερ συνταγή για lip balm που είναι κατάλληλο για σκασμένα χείλη αλλά και χείλη που αναζητούν την προστασία απο τις κρύες μέρες του χειμώνα.

            1ος τρόπος (ιδανικός για σκασμένα χείλη) : Μια πολύ απλή διαδικασία, στην οποία θα χρησιμοποιήσουμε πράγματα που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Θα χρειαστούμε : Βαζελίνη
                             ενυδατική κρέμα προσώπου
                             βαζάκι ή κάπου για να το τοποθετήσουμε
                             προαιρετικά θα χρειαστούμε κάποιο κραγιόν ώστε να δώσουμε λίγο χρώμα στο λip balm μας.
                                                                                                                                                        Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Όση βαζελίνη βάλουμε, βάζουμε και την ίδια ποσότητα ενυδατικής. Προσωπικά, σε ενα βαζάκι απο ένα τελειωμένο lip balm του κορρε, βάζω 1 κουταλακι βαζελίνη και 1 κουταλακι ενυδατική.Aνακατεύω καλά ώστε να γίνει ενα ομογενοποιημένο μείγμα. Εαν θέλουμε να δώσουμε και λίγο χρώμα στο lip balm μας τότε κόβουμε λίγο απο το κραγιόν μας και ανακατεύουμε στο μείγμα βαζελίνης και ενυδατικής..!!!


         2ος τρόπος: Λίγο πιο σύνθετος αλλά και πολύ αποτελεσματικός

Θα χρειαστούμε: μέλι
                            βαζελίνη
                            μπρίκι
                            βαζάκι για να το αποθηκεύσουμε
                            προαιρετικά βανίλια σε σκόνη για αρωμα
               
            Μέσα στο μπρίκι τοποθετούμε ενα κουταλάκι βαζελίνης, ενα κουταλάκι  μέλι και 1 βανίλια (μαγειρέματος). Βάζουμε το μπρίκι στο μάτι να ζεσταθεί και ανατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά μας, και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα τοποθετούμε σε βαζάκι ή όπου αλλού θέλουμε να το αποθηκεύσουμε, το αφήουμε ανοιχτό μέχρι να κρυώσει και είναι έτοιμο για χρήση. Τόσο απλά...

           Μια φορά που έκανα τα πειράματα και δεν είχα κάποιο βαζάκι εύκαιρο να το τοποθετήσω, πήρα ενα ρεσό,έβγαλα το κεράκι και έβαλα το lip balm μου μέσα στην αλουμινένια θήκη του κεριού. Το μόνο μειωνέκτημα είναι οτι δεν είχε καπάκι και έτσι το είχα αποκλειστικά μόνο δίπλα στο κομοδίνο μου...!!!! 

                                                     Σας φιλώ
                                                                Έφη
  
   

2 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμο, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκανα το 2 και δεν κρατήθηκα, πρέπει να σας πω πόσο υπέροχο έγινε! Έβαλα και λίγο από ένα κραγιόν που δεν χρησιμοποιώ και το αποτέλεσμα ήταν fabulous. Το αγαπημένο μου προϊόν που πάει πια παντού μαζί μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή