Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Εφαρμογή eyeliner για αρχάριες..!!

Γεια σας κορίτσια μου,
 σε ποια κοπέλα δεν αρέσουν τα υπέροχα γατίσια μάτια που βλέπουμε στις πασαρέλες και στις φωτογραφίες; Με ένα απλό eyeliner μπορούμε να απογειώσουμε το μακιγιάζ μας, το προτιμούμε για πολλές εμφανίσεις μας πρωινές ή βραδινές καθώς είναι, ήταν και θα είναι πάντα μέσα στην μόδα, μπορούμε σε κάθε περίπτωση να ελέγξουμε την ένταση της γραμμής μετατρέποντας έτσι το μακιγιάζ μας από πρωινό σε βραδινό.
  H ιστορία του eyeliner είναι πολύ παλιά όσο και η γυναικεία κοκεταρία. Πρώτες οι αρχαίες Αιγύπτιες το χρησιμοποίησαν όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και για να προστατέψουν τα μάτια τους από την άμμο της ερήμου. Το 1920 η ανακάλυψη του τάφου του Τουτανχαμόν, έφερε το συγκεκριμένο μυστικό ομορφιάς στο Δυτικό κόσμο ως ένα έθνικ και ταυτόχρονα δραματικό στοιχείο. Οι σταρ του κινηματογράφου το υιοθέτησαν και σιγα σιγά έγινε απαραίτητο στοιχείο του γυναικείου μπουντουάρ. Τις δόξες του έζησε την δεκαετία του εξήντα και αποθεώθηκε πιστεύω στο σέξι βλέμμα της Brigitte Bardot.
  H εφαρμογή του όμως, ίσως δυσκολεύει πολλές από εμάς. Σήμερα θα σας δείξω έναν τρόπο ο οποίος πιστεύω θα βολέψει πολλές από εσάς. Καταρχήν πρέπει να ακουμπάμε τον αγκώνα μας κάπου σταθερά ώστε η εφαρμογή να γίνει πιο εύκολη ακόμα και για το πιο ασταθές χέρι, μπορούμε να ξεκινήσουμε να τραβάμε την γραμμή με το μολυβάκι των ματιών μας επειδή δεν είναι υγρό και δεν επιτρέπει να γλιστράει ώστε να μουτζουρωθούμε και αφού έχουμε ως οδηγό την γραμμή που τραβήξαμε με το μολυβάκι ενισχύουμε την ένταση και το χρώμα με το eyeliner μας. Απο την άλλη μπορούμε πάλι με το μολυβάκι να φτιάξουμε πολύ μικρές τελίτσες κατά μήκους της γραμμής που θέλουμε να σχηματίσουμε και να  τις ενώσουμε. Η γραμμή για να φαίνονται τα μάτια μας πιο μεγάλα θα πρέπει να ξεκινάει λίγο μετά την εσωτερική...
  Εναλλακτικά, μπορούμε με την βοήθεια σιλοτέϊπ να κάνουμε την τέλεια γατίσια γραμμή, αυτή την εφαρμογή την χρησιμοποίησα στην αρχή για 5-6 φορές και μετά το χέρι πήγαινε μόνο του!!! Κόβουμε 1 μικρό κομμάτι  και το "κολλάμε" πάνω στο μάτι μας ώστε να έχουμε έναν οδηγό για να μην μουτζουρωθούμε, αφήνουμε να στεγνώσει και αφαιρούμε το σιλοτέιπ. Δοκιμάστε το...!!!
   
Ελπίζω να βοήθησα  και στο επόμενο μακιγιάζ σας να έχετε 2 υπέροχες γραμμές eyeliner!!!! 
Φιλάκια πολλά γλυκούλες
 Έφη



Εάν σας άρεσε το post μου μπορείτε να γίνετε μέλη στην σελίδα μου πατώντας το κουμπάκι πάνω δεξιά, ελάτε να γίνουμε πολλές!!!
  

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία και χρήσιμη η ανάρτησή σας! Μπράβο! Εξάσκηση θέλει στην αρχή και μετά... το χέρι πάει μόνο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομε που σου άρεσε καλή μου, η εξάσκηση είναι το παν για το μακιγιάζ, όπως ακριβώς τα λες!
      φιλακιαα!

      Διαγραφή