Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Homemade χριστουγεννιάτικα στολίδια part 2


Γεια σας κορίτσια,
 σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης και της διακόσμησης του σπιτιού μας σας έχω ακόμα μια συνταγή για σούπερ χειροποίητες δημιουργίες, λίγο πιο μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τους κόπους σας. Με λίγο αλεύρι, αλάτι και νερό φτιάχνουμε θαύματα...!!! Δοκιμάστε το!!

Υλικά : 2 κούπες αλεύρι
             1 κούπα αλάτι
              νερό, όσο πάρει (εγώ έβαλα 1 κούπα)

Εκτέλεση:
 Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το νερό σιγά σιγά. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να γίνει μια ζύμη εύπλαστη η οποία δεν κολλάει στα χέρια.
 Έπειτα ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη μας, πολύ λεπτή (πάχος 2-3 εκατοστά) και κόβουμε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ ή κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε! Κάνουμε και μια τρύπα με το καλαμάκι σε σημείο που μας εξυπηρετεί, ώστε να περάσουμε την κορδέλα από εκεί για να τα κρεμάσουμε στο δέντρο.





  Τα βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 50 βαθμούς αέρα για να ξεραθούν. Τα αφήνουμε λίγο να σκληρύνουν κι άλλο και έπειτα.... βάζουμε την φαντασία μας να δουλέψει. Παίρνουμε τις τέμπερες, τις νερομπογιές και τα γκλίτερ και αυτοσχεδιάζουμε....!!! Σας έχω ενδεικτικά τα σχέδια που έκανα εγώ, τα περισσότερα με κουπάτ γιατί τα χέρια μου δεν πιάνουν ΚΑΘΟΛΟΥ σε τέτοιες κατασκευές. Το σπίτι αμέσως γέμισε χαρά και χαμόγελα καθώς δημιουργείς κάτι δικό σου με τους δικούς σου ανθρώπους!!!
ps αυτό είναι τάρανδος!!!!








                            


Αυτές τις γιορτές παρά τα δύσκολα γεγονότα που συμβαίνουν στην χώρα μας, ας έρθουμε λίγο πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους. Και αυτό δεν γίνετε πάντα με χρήματα και εξόδους. Στο σπίτι με 3 υλικά και voile!!! Ελπίζω να σας έδωσα μια αφορμή να μαζευτείτε το Σάββατο όλη η οικογένεια ή φίλες και να κάνετε τα δικά σας στολίδια.!!!

                               Αυτά από εμένα!!
                                      Καλές δημιουργίες!!!
                                        Φιλάκια πολλά
                                            Έφη

Αν σας άρεσε το post μπορείτε να γίνετε μέλη στο blog μου
πατώντας το κουμπάκι πάνω δεξιά..!!! :)               

4 σχόλια:

  1. τι όμορφα που είναι! :) Καλές γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Λυδία μου!!! :)
      Καλές γιορτές και σε εσένα.!! :)

      Διαγραφή
  2. Ουάου έχω πάθει πλάκα!!! Θα τα κάνω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλειααα, χαίρομαι που σου άρεσαν, αν πιάνουν τα χέρια σου γίνονται σούπερ! εγω ζορίστηκα λίγο στα σχέδια!!! Καλη επιτυχια! σματς σμουτς

      Διαγραφή