Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Φανταστική βασιλόπιτα απο τα χεράκια σας

Γεια σας τρελοκόριτσα,


   μιας και το 2013 είναι προ των πυλών, οι ετοιμασίες στα σπίτια άρχισαν για να το υποδεχτεί ο καθένας μας μαζί με φίλους, συγγενείς κτλ.
  Γιατί φέτος να μην πρωτοτυπήσουμε και να φτιάξουμε μόνες μας την βασιλόπιτα του σπιτιού;;;!!Τι λέτε;

   Έχω μια σχετικά εύκολη συνταγή η οποία κάνει κάτι τσουρέκια μούρλια!!!!!!


Τι χρειαζόμαστε:

  • 240 gr. ζάχαρη
  • 160 gr. φρέσκο βούτυρο λειωμένο
  • 200 gr. γάλα
  • 70 gr. μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 600 gr. αλεύρι
  • 3 κουτ. γλυκού μαχλέπι

Πως το κάνουμε:

Πρώτα κάνουμε το προζύμι. Στο χλιαρό γάλα (οχι καυτό) λειώνουμε την μαγιά και προσθέτουμε και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός. Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη (3 ώρες περίπου). Ρίχνουμε το λειωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου λειώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε και τα αυγά και όλα τα υγρά και ανακατεύουμε.
  Τέλος ρίχνουμε το προζύμι, το μαχλέπι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι (όχι πολυ ζύμωμα). Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί.Κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε τα τσουρέκια τοποθετούμε σε λαδόκολλα αφού φουσκώσουν πάλι τα ψήνουμε στους 170°C πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσουν και να έχουν πάρει και απο κάτω (30-40λεπτά). Αν τα πατήσουμε με το δάκτυλό μας επανέρχεται η ζύμη δεν βουλιάζει.Αν θέλετε πριν τα ψήσετε τα αλείφετε με κρόκο αυγού ή φτιάχνετε ένα γλάσο σοκολάτας και το περνάτε αφού κρυώσουν


 Για να φτιάξετε το γλάσσο με το οποίο θα σχηματίσετε το 2013 ή άλλες ευχές πάνω στην βασιλόπιτα απλά χρειάζεστε άχνη ζάχαρη και ένα ασπράδι αυγού. Βάζουμε σε ένα μπόλ 2 κουταλιές άχνη και λίγο από το ασπράδι αυγού (προσοχή να μπει μόνο το ασπράδι στο μείγμα!!) Και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια σχετικά πηκτή κρέμα. Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί άχνη ή ασπράδι ώστε να γίνει το μείγμα που θέλουμε.


  Και έτοιμη η βασιλόπιτα, τώρα είστε έτοιμες να εντυπωσιάσετε!!! Φιλάκια πολλά και καλή επιτυχία

 Τα λέμε
   Έφη

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σημερα εκανα την συγκεκριμενη συνταγη και μοσχοβολαει ολο το σπιτι!!! Ανυπομονω και εγω!!!μιαμ μιαμ

      Διαγραφή