Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Tο σωστό ντεμακιγιάζ

Γεια σας κορίτσια,


         Κάποιες φορές κοιμόμαστε χωρίς να έχουμε ντεμακιγιάρει το πρόσωπό μας, με αποτέλεσμα το πρωί η επιδερμίδα μας να είναι θαμπή και κουρασμένη.


        Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας ανανεώνει τα κύτταρα του. Επομένως, αν έχουμε αφήσει το μέικ απ, το πρόσωπο μας δεν αναπνέει, αφού οι πόροι θα είναι φραγμένοι από ρύπους, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε πρησμένες και με θαμπή επιδερμίδα.

       Οπότε, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε πολύ καλά το πρόσωπο σας πριν πέσετε για ύπνο, χρησιμοποιώντας ένα γαλάκτωμα, μια τονωτική λοσιόν και οπωσδήποτε μια ενυδατική κρέμα νυκτός.


       Από την άλλη, είναι γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν επιλέγουν ντεμακιγιάζ ανάλογα με τον τύπο του δέρματός τους και αυτό είναι λάθος.

        Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα αφρίζον υγρό ντεμακιγιάζ που κάνει πλούσιο αφρό και μαζί με τα ίχνη make up αφαιρεί και τη λιπαρότητα.

        Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, προτιμήστε μια απαλή κρέμα ντεμακιγιάζ που θα σας χαρίσει αίσθημα άνεσης ενώ αν η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη ή ευαίσθητη η καλύτερη επιλογή είναι ένα «νερένιο» eau demaquillage, που αφαιρεί απαλά τους ρύπους, το μακιγιάζ και τη λιπαρότητα χωρίς να «βαραίνει» το δέρμα.

       Ένα άλλο λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες, είναι πως δεν χρησιμοποιούν τονωτική λοσιόν μετά το ντεμακιγιάζ. Η τονωτική λοσιόν δεν τονώνει μονάχα αλλά εξισορροπεί το pH του δέρματος, ειδικά αν έχετε προηγουμένως χρησιμοποιήσει σαπούνι με αλκαλικά στοιχεία και γι’ αυτό είναι πολύτιμο βήμα στην καθημερινή ιεροτελεστία φροντίδας.

       Ωστόσο, αποφύγετε τις τονωτικές λοσιόν με οινόπνευμα και θυμηθείτε ότι το χειρότερο λάθος -που πληρώνεται με σπυράκια και πρόωρη γήρανση- είναι να κοιμηθείτε χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ


         Αυτά από εμένα γλυκές μου
                Φιλάκια πολλά
                   Έφη

2 σχόλια:

  1. Έχω κάποιες ερωτήσεις.. Κατ'αρχήν πως ξέρω τον τύπο του δέρματος μου? Εγω πχ βγάζω σπυράκια αλλά δεν έχω καθολου λιπαρότητα! Ουτε όμως και ξηρό που ξεφλουδιζει μπορω να το πω.. Άρα ειναι απλα ευαίσθητο?? Και κάτι ακομα. Έχω μια τονοτικη λοσιόν που εχει οινόπνευμα, δεν κανει να τη χρησιμοποιώ? Μου καθαρίζει παρά πολύ καλα το πρόσωπο και το κανει να λάμπει αλλά νομιζω ότι λίγο το ερεθίζει.
    Αυτα, ευχαριστω εκ των προτέρων!
    Snow

    ΑπάντησηΔιαγραφή