Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Tips για Χριστούγεννα χωρίς άγχος


Γεια σας κορίτσια,
 τα γεγονότα που συμβαίνουν στην χώρα μας είναι τραγικά και το άγχος μας έχει κατακλύσει. Σας έχω μερικές προτάσεις χαλάρωσης με τις οποίες οι φετινές γιορτές θα μας μείνουν αξέχαστες!!! Ακολουθήστε τες και δεν θα χάσετε!!!

     Μπες στην χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και άστη να σε παρασύρει

Η πόλη έχε γεμίσει λαμπάκια και Άγιους Βασίληδες! Η μουσική στους ραδιοφωνικούς σταθμούς γίνεται γιορτινή και χαρούμενη. Μην αποκόβεσαι από το πνεύμα των Χριστουγέννων, δεν είναι απλά άλλο ένα διαφημιστικό κόλπο!

Περπάτησε στην πόλη... το περπάτημα από μόνο του παράγει στο μυαλό ενδορφίνες, αποβάλει το στρες και αν το συνδυάσεις με μια πόλη που φοράει τα γιορτινά της, τότε όλα θα μοιάζουν λίγο καλύτερα!

Στόλισε το σπίτι! Ένα όμορφο σπίτι που αναβλύζει θετική ενέργεια - ναι, ναι ακόμη και τα απλά λαμπάκια μπορούν να έχουν τέτοιο αποτέλεσμα - σε κάνει να θέλεις να κάνεις πράγματα, να καλέσεις φίλους, να ξεχάσεις όλα όσα σε κούρασαν τόσο καιρό.

Ετοίμασε γλυκά! Ειδικά τα χριστουγεννιάτικα είναι γεμάτα συστατικά που χαρίζουν ευεξία, όπως η κανέλα, το μέλι, τα αμύγδαλα. Αλλά και η σοκολάτα, το ξέρεις πια καλά, είναι πηγή ευεξία και ευτυχίας, σε λογικές πάντοτε ποσότητες.

                                                Σοκολατοθεραπεία

Αρωματική σοκολάτα καλύπτει όλο σου το σώμα και εσύ ταξιδεύεις στο εργοστάσιο σοκολάτας παρέα με τον Willy Wonka. Όχι, δεν είναι παραμύθι! Είναι ένας τρόπος να διώξεις την κούραση από τους ώμους και το στρες από το μυαλό. 

Η μυρωδιά της απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο και βοηθά να διώξεις το άγχος και το στρες και να νιώσεις καλύτερα. Η εμπειρία για το άτομο στο οποίο εφαρμόζεται η σοκολάτα είναι μοναδική: το ευχάριστο άρωμα που αναδύεται κάνει ακόμη πιο ευχάριστη τη συνεδρία αφού μέσω της διαδερμικής διείσδυσης και της όσφρησης εκκρίνονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες, ορμόνες που προκαλούν μια αίσθηση ευφορίας, χαράς και ευεξία


                                            Η ωραία κοιμωμένη

Φτιάξε το ιδανικό δωμάτιο για να γίνεις σε αυτό η... ωραία κοιμωμένη! Ο καλός ύπνος είναι το Α και το Ω για να αισθάνεσαι δυνατή και να αποβάλεις όλη την κούραση και φυσικά να είσαι ευτυχισμένη και δυνατή.

Ένα φιλικό προς τον ύπνο περιβάλλον είναι, καλά το μαντεύεις, σκοτεινό, ήσυχο και δροσερό. Η μαγική θερμοκρασία ύπνου είναι γύρω στους 20 °C. Ο θόρυβος, το φως, τα μεγάλα γεύματα, η επίπονη σωματική και πνευματική δραστηριότητα πριν τον ύπνο, τα "βαριά" γεύματα, ο καφές, οι ακραίες θερμοκρασίες στα σωματικά λουτρά είναι παράγοντες που πρέπει να αποφεύγονται πριν τον ύπνο.

                             

                                                Happy hags

Επειδή τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα! Πρέπει να ξέρεις πως η εσωτερική σου ισορροπία, το κλειδί που θα σε κάνει να βρεις και πάλι κουράγιο και δύναμη πηγάζει από τη σχέση σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ -  Σκέψου το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο! Ποιος είναι ο λόγος που αισθάνεσαι αυτήν την τρυφερότητα για  εκείνο; 9 στις 10 φορές η αιτία δεν είναι ούτε η εμφάνιση, ούτε οι μικρές ή μεγάλες επιτυχίες σε δουλειά και καριέρα. Εκείνο που παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο είναι ο χαρακτήρας του, ο τρόπος που φέρεται στους άλλους. Είναι το κλειδί για να είναι κάποιος αγαπητός, ακόμη και από τον ίδιο του τον εαυτό.

Γι' αυτό προσπάθησε - όχι μόνο στις γιορτές, αλλά ιδιαίτερα μέσα σε αυτές - να μην χάνεις επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Βάλε πρόγραμμα και φρόντισε να συναντάς σχεδόν καθημερινά τους κοντινούς σου ανθρώπους για να πείτε τα νέα σας. Θα εκπλαγείς πόσο πιο εύκολα θα μπορείς να διαχειριστείς το "μπέρδεμα" στη δουλειά, το καβγαδάκι με τον σύντροφό σου ή τις ανησυχίες σου αφού τις συζητήσεις μαζί τους.


                                            New year's resolutions 


Σύντομα θα ξεκινήσει ένας καινούριος χρόνος... και κάθε νέα αρχή είναι αφορμή για νέο ξεκίνημα. Μοναδική ευκαιρία για να διώξεις από τη ζωή σου πράγματα και καταστάσεις που μόνο κακό μπορούν να σου κάνουν. New Year's Resolutions λοιπόν σημαίνει αλλάζω τις κακές συνήθειες, απομακρύνω όσα με στενοχωρούν και με προβληματίζουν και κρατάω μόνο τα θετικά και όσα μου δίνουν χαρά και ζωντάνια. Μην κολλάς σε καταστάσεις που δεν έχουν λύση. Μην επιμένεις σε πράγματα που δεν βγαίνουν όπως θα ήθελες. Κάθε εμπόδιο για καλό! Πάμε παρακάτω!                                                     





                                  Αυτά από εμένα κορίτσια μου,
                  Καλές και ήρεμες γιορτές να έχουμε με υγεία και ευτυχία
                                                  Έφη
                                          Σματς σμουτς 

9 σχόλια:

  1. μμμμμμμμμμμμμμμ, τέλειο αυτό με τη σοκολάτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσα αναρτηση και πληροφοριες.Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλές γιορτές Έφη μου, να περάσεις τέλεια!!!
    Ωραία ανάρτηση.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλες γιορτες Ρουλα μου! Να περασεις πολυ πολυ καλα και εσυ ευχομαι!!!
      φιλακιααα

      Διαγραφή
  4. όμορφες οι συμβουλές σου:)..και ιδιαίτερα οι΄χαρούμενες αγκαλίτσες΄!!:))είναι σημαντικό να μοιράζεις αγάπη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι οντως, αυτες τις γιορτινες μερες ειναι το πιο σημαντικο!!!!!

      Διαγραφή
  5. Μόνο που διαβάζεις το post, νιώθεις μια ηρεμία και μια αγαλλίαση... Πολύ καλογραμμένο και μας θυμίζεις πόση αξία έχουν πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα :)
    Φιλιά!

    http://dreamofbeauty22.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή